Allt du behöver veta om hårborttagning med laser

Oönskad hårväxt kan vara ett problem för många. Det dyker gärna upp på ställen där man inte vill ha den och det kan vara jobbigt av flera olika anledningar. Vill man bli av med hårväxten kan man det med hjälp av laser – en behandling som utförs på skönhetskliniker. Dessa finns det gott om i Stockholm men även på andra platser.

Certifierade kliniker

För att utföra en hårborttagning med laser krävs speciella kunskaper och utrustning. Idag ställs krav på kliniker och salonger som utför den här typen av behandlingar och man ska alltid se till att vända sig till någon som är certifierad. På så vis kan man försäkra sig om att behandlingen kommer utföras på ett korrekt och säkert sätt. Letar man efter en klinik i Stockholm är det enklast att hitta en genom att söka på nätet för att se hur utbudet ser ut just där.

Laserbehandlingen

Hur fungerar då en laserbehandling? Låt säga att du har vänt dig till en klinik i Stockholm för att avlägsna oönskad hårväxt. Efter den första konsultationen där terapeuten gått igenom dina förutsättningar är det dags att plocka fram utrustningen. Med små laserpulser som tränger in genom huden tar man död på hårsäckarna, vilket sker genom att lasern förvandlas till värme och håret elimineras.

För vem?

Nästan vem som helst kan genomföra en hårborttagning med laser men olika hud- och hårtyper kan ge olika resultat. Generellt är det lättare att ta bort hårstrån av tjockare kvalitet och mörka pigment än tunna och ljusa. Däremot är det en fördel om huden är ljus eftersom den då släpper igenom mer av laserljusets energier. Har man väldigt mörk hy kan det alltså vara svårt att nå ett önskat resultat men det får man i så fall veta innan man påbörjar en behandling.

Så mycket kostar det

Det är svårt att säga ett exakt pris för en hårborttagning med laser. Dels beror det på själva behandlingens omfattning – alltså hur stort område och vilken typ av kvalitet och egenskaper man har på sitt hår. Dessutom kan det skilja sig en del beroende vilken klinik man väljer att vända sig till. En av dom mer väletablerade klinikerna i Stockholm kan till exempel ha ett högre pris än en mindre klinik eller salong i en annan stad. Enklaste sättet för att ta reda på ett ungefärligt pris är att kontakta några olika som erbjuder behandlingen.