Det finns många vägar till bra catering i Stockholm. Å ena sidan kan man ta kontakt med företag som specialiserat sig på catering som tjänst. En ytterligare möjlighet är att titta närmare på de restauranger som i någon form erbjuder catering. Till skillnad mot att beställa sin catering från ett specialiserat företag, kan man många gånger få leverans med kortare framförhållning om man går till restaurangerna. I dessa fall erbjuds dock vanligtvis bara maten och ingenting i övrigt. Dryck, servis och andra tjänster vilka har med maten att göra, erbjuds sällan.

Om man vill ha så bra service som möjligt, och även kunna få hjälp med servering eller dryck, är det enklast för de flesta att anlita proffs just inom catering i Stockholm. Då får man hjälp med allt från meny till servering. Bromma deli jobbar med catering i Stockholm och har enorm erfarenhet av alla sorters kalas!

En väl värd investering

Denna typ av catering passar oftast allra bäst för mindre tillställningar. Det kan vara en bra idé att boka lite mingelmat eller snittar istället för en hel middag eftersom det kan vara svårt att frakta och själv servera på en fest. Restauranger som Sushirullen erbjuder snabb catering med deras sushi som dessutom är uppskuren och redo att ätas. Med en sådan lösning så behöver gästerna bara en servett som tillbehör för att kunna äta den mat som erbjuds Att beställa catering från restauranger är ofta en mycket värd investering istället för att själv stå och laga mat till gästerna eller inte erbjuda någon mat alls.

Fast meny

Medan cateringfirmor oftast kan vara flexibla när det kommer till maten som man kan beställa så erbjuder oftast restauranger en fast meny som man kan beställa ifrån. Det är dock vanligt att det finns en meny för varm mat och en annan för kall. Beroende på vilken typ av event det är frågan om så kan det vara en god ide att ha kall mat eftersom varm mat oftast kräver mer planering och mer attiraljer för att äta. Ju lättare maten är att äta, desto smidigare blir det för alla inblandade. Ibland kan ätandet bli ett avbrott på en fest och vill man undvika detta så är mindre matbeställningar från restauranger verkligen att föredra. Med mindre munsbitar kan gästerna själva välja vad de är sugna på och festen kan fortsätta medan alla äter när de känner för det.