Oavsett om man är arbetsgivare och vill ge sina anställda en bredare kompetens, eller om man själv känner att det är dags för utveckling finns ett enkelt sätt att få det – genom distansutbildning. Det finns hundratals, eller kanske till och med tusentals, onlinebaserade kurser och utbildningar för alla tänkbara branscher och man genomför dom snabbt, enkelt och smidigt.

Distansutbildning inom många olika områden

Det finns ett otroligt stort utbud av onlinebaserade distansutbildningar så oavsett om man jobbar inom hälso- och sjukvård, på kontor eller om man pysslar med något helt annat finns nästan garanterat något intressant att hitta som kommer ge en bredare kompetens och därmed även personlig utveckling.

En del kurser är bara någon timme lång medan andra håller på under flera dagar eller till och med veckor. Det beror såklart på kursens eller utbildningens omfattning men kunskap är alltid en bra investering.

Effektiv inlärning

Att studera och arbeta samtidigt har visat sig väldigt effektivt. Att direkt kunna omsätta dom nya kunskaperna i det arbete man gör dagligen ger en helt annan förståelse. Att dessutom kunna starta och pausa en utbildning som man själv vill gör dessutom att man hänger med bättre och därmed lär sig bättre.

Ett hett tips till den som är arbetsgivare är att låta anställda använda sig av distansutbildningar under arbetstid. Givetvis behöver man inte avsätta varje dag under flera veckors tid, men däremot kanske någon timme om dagen. Kollegorna kan då reflektera över innehållet tillsammans, samtidigt som dom tar eget ansvar för att genomföra utbildningen när tid finns.

Flexibel lösning

Inte nog med att en distansutbildning av det här slaget är väldigt effektiv vad gäller inlärning så är det också en väldigt flexibel lösning. Det faktum att kurserna och utbildningarna är onlinebaserade gör att man kan ha tillgång till dom var man än befinner sig, förutsätt att det finns internet.

En distansutbildning kan till exempel genomföras:
På tåget
I hemmet
På stranden
På kontoret

För att även nämna en nackdel med distansutbildning så är det att den som ska genomföra den behöver ta stort ansvar – den kommer givetvis inte att genomföra sig själv. Det krävs både tid, vilja och engagemang och det är viktigt att man går in med rätt inställning för att få ett gott resultat.