Man brukar ju säga att katter har nio liv, men i själva verket gör du ändå bäst i att teckna en kattförsäkring. Din katt löper nämligen stor risk att förr eller senare bli sjuk eller skadad. Detta är mer eller mindre oundvikligt, trots att katter som bekant tenderar att landa på sina fötter i olika situationer.

Men varför bör du då försäkra din katt, kanske du undrar? Svaret på denna fråga är att det vanligtvis är fördelaktigt rent ekonomiskt att göra detta. Kostnaderna för veterinärbesök blir lätt ganska stora över tid. När du tecknar en husdjursförsäkring får du dock en slags fallskärm som lindrar smällen mot din plånbok.

Därför är det viktigt att jämföra kattförsäkring innan du tecknar en

Det finns goda skäl att jämföra innan du tecknar en kattförsäkring. Detta då de olika försäkringarna skiljer sig åt vad gäller pris och försäkringsvillkor. Genom att kolla runt lite grann kan du säkert hitta en försäkring som ger dig den täckning du behöver. Förhoppningsvis kostar den inte skjortan utan har istället ett rimligt pris utifrån det skydd som försäkringen erbjuder.

Så vad kan då hända som kan göra att du får användning av din försäkring? Det finns flera vanliga sjukdomar och skador som framför allt äldre katter kan drabbas av. Några exempel på de situationer som kan föranleda ett veterinärbesök är:

  • hypertyreos (sköldkörtelsjukdom)
  • njursjukdom
  • kräkningar och diarré
  • diabetes
  • urinvägsinfektion
  • hudbölder
  • hudtumörer
  • traumatiska skador av olika karaktär.

Du vet aldrig när du kan få användning för försäkringen

Det kan kosta en hel del att vårda en katt som har en kronisk eller långvarig sjukdom eller skada. Faktum är att det förmodligen är dyrare än vad du kan föreställa dig. Vissa försäkringsbolag har också villkor som begränsar vilka sjukdomar eller skador som täcks av försäkringen. Därför bör du verkligen lusläsa försäkringsvillkoren innan du tecknar en kattförsäkring. I annat fall riskerar du att betala dyra pengar för en försäkring som du i slutändan inte har möjlighet att utnyttja när du behöver den som allra mest.

Dessutom vet du aldrig när du kan få användning för försäkringen. Därför är det viktigt att du tecknar en sådan för att skydda din katt och din ekonomi!