När allt fler företag sätter tydliga miljömål blir det även vanligare att de sätter krav på leverantörer av allt från marknadsföringsmaterial till kontorsmaterial. Varför inte köpa miljövänlig penna med tryck nästa gång?

Penna med logga – Världens vanligaste reklamprodukt

Utbudet av profilprodukter är extremt stort men den produkt som, under lång tid, varit vanligast är en enkel penna med logga.

 • Billiga att köpa in
 • Används i vardagen
 • Byter ofta ägare

Miljövänligt – Vad att tänka på?

Det de flesta fokuserar på, när det kommer till miljöaspekten, är materialvalet. Det är visserligen viktigt men inte hela biten.

 • Material
  Det är skillnad på att beställa en penna med logga samt en penna som verkligen speglar företagets verksamhet. Har ni stort fokus på miljö kanske en penna av återvunnet papper, PET eller annat återvunnet material passar. Det finns ett flertal material som kan användas istället för plasten.
 • Tillverkningsland påverkar transport
  En annan aspekt att ta hänsyn till är tillverkningsland. Självklart kommer miljön påverkas mer vid transport från ett asiatiskt land mot om de tillverkas i Europa. Med så små produkter är däremot det ekologiska avtrycket relativt litet. Då är det viktigare att se på material och återbruk.
 • Refill
  Det vanliga är att tomma pennor slängs bort varpå nya måste produceras. Välj istället att köpa en modell med refillfunktion. Är det enkelt att byta ut bläckröret sparas miljön på att fler pennor inte behöver produceras. Att välja denna penna med logga innebär även att budskapet ”lever vidare” längre.

Vad kostar det?

Vad kostar det att beställa en penna med logga? Det beror på antalet, modell av penna samt trycket.

 • Antal
  Priset per styck kan minska minst 50 % genom att en större mängd pennor beställs. Detta i och med att tryckprocessen kan effektiviseras samt att tryckeriet tjänar mer på de större beställningarna.
 • Modell
  Önskas en enkel blyertspenna, en bläckpenna med refill eller ballografpenna? De billigaste kostar från ett par kronor styck medan de mer avancerade kan kosta ett par tior.
 • Tryck
  Som med de flesta tryck avgörs priset av om trycket ska ske i svart-vitt eller färg samt hur många färger som önskas i trycket.

Kom ihåg att jämföra priser hos flera olika leverantörer. Det kan skilja stort i pris, leveranstid och utbud av modeller.