Dags att flytta inom, till eller från Mölndal? Så här hittar, jämför och bokar du bäst en flyttfirma i Mölndal – och blir nöjd med resultatet.

Hitta flyttfirma

 • Eniro.se
  Vid sökning via denna tjänst visas 53 olika företag. Även om det finns flera flyttfirmor i Mölndal så är det knappast 53 st. Orsaken är att Eniro väljer att ta med företag från Göteborg och flera städer i närheten. Dessutom finns här företag i ”ytterkant” utifrån vilken tjänst som sökts. Är verkligen pianoflytt och pianostämmare något som eftersöks?
 • Hitta.se
  Här presenteras 27 företag. Här är det mer fokus på flytt. Men även här presenteras företag från närliggande städer. Om en flyttfirma ska anlitas kan dessa absolut åka någon mil för att bistå med hjälpen. För den som vill jobba på en flyttfirma kan det däremot vara helt avgörande att företaget ligger i den stad som man bor i.
 • Google Maps
  Google Maps visar drygt 10 företag. Det är därmed enbart de från Mölndal eller Västra Frölunda. Om enbart flyttfirmor söks är det alltså de tjänst som tydligast ger ett svar.

Jämföra flyttfirma

Nästa steg är att jämföra flera olika företag.

 • Offerter
  Ta i offerter från ett par olika företag. Ett enkelt sätt att se hur du blir bemött och vilket pris som erbjuds. Billigast behöver inte alltid vara bäst – men inte sämst heller.
 • Kontrollera riskfaktorer
  Att kontrollera riskfaktorer innebär att kontrollera vissa punkter för att undvika oseriösa företag. Det som exempelvis kan kontrolleras innan en bokning sker är:
  – Råd & Röns Svarta Lista
  – Har företaget F-skatt
  – Finns referenser på Hitta.se eller annan recensionssida
  – Har de yrkestrafiktillstånd?

Boka flyttfirma för flytten i Mölndal

Efter att ha sökt upp och jämfört olika företag kan en bokning ske. Var då noga med att kontrollera:

 • Avbokning
  Vilka regler gäller för avbokning? Hur nära inpå kan det ske utan att det uppstår någon kostnad?
 • Vad förväntar de sig?
  Förväntar sig din flyttfirma att allt ska vara packat och framburet till hallen? Att alla möbler är nedmonterade och att ni själva hjälper till att flytta?
  Fråga firman vad de förväntar sig att du ska ha gjort inför att de kommer och vad de förväntar sig på flyttdagen.