Hur bokar man akut tandvård?

Det kan komma som en blixt från klar himmel. Plötsligt upplever du stark smärta i en tand och har svårt att äta. Kanske känner du av mycket starka ilningar, eller så har du skadat tanden rent fysiskt. När du väl behöver en akuttandläkare är det bra att kunna få tag på en tid snabbt, besök därför akuttandläkarestockholm.net vid akut behov av tandläkare.

Hitta din klinik

Det är bra att känna till var du har en akuttandläkare innan du behöver det. Bor du i Stockholm kan du söka på till exempel ”akuttandläkare i Stockholm” och se vilken som är närmast dig. Akuttandläkare i Stockholm finns det flera av, så det kan vara bra att jämföra dem medan du har tid att göra det. Du kan till exempel jämföra deras priser, om de har prispåslag under vissa delar av dygnet, med hur kort varsel du kan få vård och vad som ligger närmast rent geografiskt. Vid kraftig smärta i tanden kan bra tio minuters extra restid kännas jobbigt.

En fördel med att hitta en akuttandläkare i Stockholm, jämfört med andra delar av landet, är det stora utbudet. Välj den som passar dig allra bäst, helt enkelt.

Vänta inte med att boka

Tandvärk kan vara jobbigt, och det kan leda till svårigheter med sömnen, maten och koncentrationen. För vissa är inte själva smärtan i sig akut, men det är ändå bra att få tandvård så snart det bara går. Detta eftersom tandvärken sällan går över av sig själv, utan är allt som oftast ett tecken på att något faktiskt är fel med tänderna. Vänta alltså inte med att besöka en akuttandläkare om du har tandvärk.

Vissa kliniker har väldigt stora mottagningar, vilket gör att du inte behöver köa. En del har kapaciteten att nästan alltid kunna erbjuda en snabb akuttid. Tänk dock på att komplexa problem kan innebära återbesök, och att de därmed tar tid att åtgärda.

Online eller via telefon

Drop-in-besök kan finnas hos vissa akuttandläkare i Stockholm och andra större städer – men det tycks i sådana fall vara mer ovanligt. Det allra vanligaste är att man bokar via telefon, eller ett bokningsformulär som klinikerna har på sina hemsidor. Vid stark smärta kan det kännas tryggast att få prata med en tandhygienist, och få råd på hur man ska göra medan man väntar på att få komma in.