Faktum är att det inte är speciellt dyrt att hyra skåpbil i Stockholm. Du kan ofta hyra ett sådant fordon för omkring ett par hundra kronor i timmen. Hyr du dessutom fordonet under flertalet timmar eller en hel dag kan du ofta få ett lite bättre pris. Därför är detta ett alternativ som du bör överväga noga om du är i behov av en sådan. Det kan dessutom finnas flera olika situationer då skåpbilen är ett mer lämpligt val av fordon än andra typer av bilar.

Är det svårt att köra dessa fordon?

En vanlig missuppfattning som många har är att skåpbilar skulle vara väldigt svåra att köra jämfört med andra bilar. I själva verket påminner dock dessa fordon idag mer om helt vanliga personbilar än någonting annat. De har en vanlig instrumentbräda med alla mätare som du förväntar dig att hitta i den bil som du vanligtvis använder. Dessutom har de vanligtvis en manuell växellåda, servostyrning och andra vanligt förekommande funktioner.

Detta gör att de inte är särskilt svåra för den genomsnittlige bilisten att hantera. Det enda som du behöver tänka på är att fordonet är betydligt större än vad du kanske är van vid. Detta kommer du också märka så fort du sätter dig vid ratten. Så om du inte är van vid att ratta större fordon såsom skåpbilar och liknande kan du behöva några minuter för att vänja dig vid detta. Men så fort du har bekantat dig med fordonets längd, bredd, speglar och dylikt kommer du kunna fara fram som om du aldrig hade gjort något annat!

Du kan hyra skåpbil i Stockholm och köra denna på ett B-körkort

En annan missuppfattning som vissa har är att du inte skulle kunna köra skåpbilar på ett vanligt B-körkort. Så är dock sällan fallet utan du kan hyra skåpbil i Stockholm och köra denna utan någon särskild behörighet utöver B-körkortet. Detta förutsätter att:

  • Fordonets totalvikt är maximalt 3 500 kg.
  • Det eventuella släpet inte väger mer än 750 kg.

Så länge som dessa kriterier uppfylls är det alltså fritt fram att framföra fordonet även om du inte har någon behörighet mer än ett helt vanligt B-körkort.