Genom att ta ett banklån kan du som privatperson låna pengar till en förmånlig ränta. Vissa långivare erbjuder dock mer förmånliga villkor än andra och därför är det viktigt att du jämför banker. När du gör detta kan du sålla agnarna från vetet och välja det alternativ som är bäst för just dig.

Därför är det bra om du jämför banker innan du ansöker om ett lån

Det finns flera goda skäl att göra en jämförelse innan du ansöker om ett lån. När du jämför banker kan du enkelt sålla bort agnarna från vetet utifrån faktorer såsom:

  • ränta
  • maximalt lånebelopp
  • var kreditupplysningen tas
  • huruvida långivaren godkänner betalningsanmärkningar.

Det finns förstås fler faktorer än enbart dessa som du kan väga in i ditt val. Vilka egenskaper du söker hos en långivare är nämligen individuellt. Därför är det också värt att göra en individuell bedömning av de olika aktörerna på marknaden.

Vanliga frågor om jämförelser av långivare

Till sist kommer vi svara på några av de vanliga frågor om jämförelser av långivare som många av våra besökare ställer sig.

Vilken bank är den bästa att låna hos som privatkund?

Vilken bank som är den bästa för privatlån beror på flera olika saker. Det kan mycket väl vara den bank som du redan är kund hos och använder. Om du är befintlig kund och har en bra relation till banken kan du ofta få förmåner såsom en lägre ränta eller ett högre lånebelopp. I annat fall är det bäst att du jämför banker för att säkerställa att du får så förmånliga villkor som bara är möjligt.

Hur mycket pengar kan jag låna genom ett banklån?

De maximala lånebeloppen varierar en del mellan olika banker. Ofta kan du som mest låna ett par hundra tusen kronor, i vissa fall upp till 600 000 kronor. I slutändan är det dock din kreditvärdighet och inkomst samt dina befintliga skulder som i hög utsträckning påverkar lånetaket.

Hur gör jag för att ta ett privatlån?

Det enklaste sättet är att göra en jämförelse via en jämförelsesajt. Därefter kan du klicka dig vidare till det alternativ som passar dig bäst och göra din låneansökan hos banken.