Kirratochklart.se är ett företag med sin bas på nätet. På deras hemsida Kirratochklart.se görs beställningar av deras produkter. Namnet anspelar på hur enkelt det är att tjäna pengar, eftersom personer kan beställa deras produkter för att sedan sälja dessa vidare, och på så sätt tjäna pengar – kirrat och klart. Men vad arbetar de egentligen med på Kirratochklart.se? Och hur fungerar detta försäljningssätt?

Om branschen

Att tjäna pengar genom ett annats företag produkter på detta sätt är att ta del av en alldeles särskild bransch. I den bransch som Kirratochklart.se tillhör går det ut på att skapa produkter som lätt ska kunna säljas av en utomstående grupp. Ofta vänder sig dessa företag till skolklasser, sports-lag eller föreningar som alla vill samla ihop pengar till ett gemensamt ändamål. Företagen går med vinst eftersom att de slipper kostnader för fysiska affärer och anställda som ska sälja produkterna. Dessa kostnader innefattar hyra för lokal och lön till anställda. De som beställer hem produkterna får förvisso ingen timlön, men tjänar pengar genom att de tar del av vinstmarginalen på produkterna som säljs. Ju mer som säljs, desto större vinstsumma för alla inblandade.

Tjäna pengar hos Kirratochklart.se

Kirratochklart.se har två olika produkter; doftljus och herrgårdsljus. Det går alltså till så att gruppen beställer produkter från hemsidan och när dessa blir levererade kan försäljningen starta direkt. Av allt som säljs garanteras en vinst på 50 % för de som säljer ljusen. Företaget ger fri frakt av de produkter som beställs och eliminerar därmed eventuell fraktkostnad som annars ofta är aktuellt hos andra företag. Försäljarna väljer själva i vilka sammanhang de vill sälja ljusen. Det kan ske genom exempelvis dörrknackning eller att skicka ut information till nära och kära via SMS. När försäljningsperioden är slut eller när gruppen sålt den mängd ljus man önskat avslutas försäljningen och vinstsumman delas upp mellan företag och försäljare.

Försäljningsprocessen

För de som vill sälja ljus från Kirratochklart.se ser processen ut såhär;

  1. Beställ gratis infopaket
  2. Bestäm försäljningsmetod
  3. Beställ ljus eller säljkatalog
  4. Starta försäljning
  5. Avsluta försäljning
  6. Returnera eventuella ljus och få utbetalning

För (1) gäller att gruppen informerar sig om allt vad det gäller försäljningen. Det är viktigt att veta allt om produktens egenskaper och hur försäljningen kan gå till, vilket för oss in på (2). Gruppen kan välja att beställa hem ljus först och sedan sälja de man har, eller att dela ut en katalog där kunderna kan lägga en personlig beställning. Det senare hindrar överblivna ljus i slutet av försäljningen. När detta beslut är taget ska det ena eller det andra beställas från hemsidan, nummer (3). Efter leverans ska försäljningen genomföras och avslutas vid rätt tillfälle (4) och (5), alltså när tiden tagit slut eller när ljusen sålt slut. Informationen ska skickas till företag om antalet sålda ljus. Eventuellt överblivna ljus ska returneras och därefter sker en utbetalning (6).

Läs mer på https://www.kirratochklart.se/