Ozoneair.se är ett svenskt företag som tillhandahåller framtidens teknik för konsumenter redan idag. Företaget har nämligen tagit fram en luftrenare som renar luft och gör den fri från odörer. Det hela sker med hjälp av ozon – en gas som förekommer naturligt i det fria.

Företaget och tekniken som ligger bakom deras produkter har utvecklats i norrbottniska Luleå. Det är också i denna norrländska stad som företaget har sitt huvudkontor. Det var nämligen där som grundaren till företaget, Johan Lundberg, fick idén till luftrenarna. Han hade i flera års tid irriterat sig på den typiska lukt av sommarstuga som lätt uppstår i svenska sommarstugor.

I Lundbergs fall hade han kommit i kontakt med lukten under sina besök i familjens sommarhus i skärgården i Luleå. Han och hans familj hade provat att rengöra sommarstugan med alla möjliga slags medel. Det var dock inget som funkade och den unkna lukten av sommarstuga ville helt enkelt inte ge med sig. Han bestämde sig därför på att börja jobba med forskare för att få bukt på problemet.

Tillsammans utvecklade de en prototyp som kunde användas för att ta bort dålig lukt från bland annat mögel. Detta gjorde med genom att nyttja den hel naturliga ozongasen. Utifrån prototypen skapades sedan en serie produkter som idag säljs direkt till konsumenter. Produkterna ifråga är alltså luftrenare som kan anses komma från framtiden även om de finns till försäljning redan idag.

Ozoneair har tagit fram produkter som angriper odörer på molekylnivå

Det finns många olika slags luftrenare att välja mellan på marknaden idag. Vissa använder HEPA-filter som fångar upp även de minsta partiklarna ur luften. Men Ozoneair.se har inte nöjt sig där – de använder alltså den naturliga gasen ozon för att bryta ner molekylerna hos de partiklar som ger upphov till dålig lukt.

Fördelarna med att använda denna typ av produkter för att rena luften är flera:

  • Resultatet är inte tillfälligt utan blir varaktigt och håller i sig över tid.
  • Ozongasen är en naturligt förekommande gas som används i naturen för att rena luften.
  • Du kan enkelt och effektivt avlägsna odörer med bara ett fåtal behandlingar.