Har du och din partner börjat gräla framför barnen? Kanske har någon varit otrogen? Det finns mängder av olika problem som kan orsaka att er relation svajar till. Men om ni någonstans ändå känner att det är värt att försöka laga relationen finns det bra parrådgivning i Sollentuna. Parrådgivning är en särskilt framtagen terapiform för par med problem och svårigheter. Det finns inte bara en typ av terapi utan flera olika metoder som ni tillsammans med er terapeut kan välja och komma fram till. Många av dessa terapiformer är välbeprövade och har gett mycket goda resultat hos många par.

För par som varit ihop under många år är det extremt ovanligt att inte få problem. Nästan alla par kommer någon gång under sin relation (oftast flera gånger) möta hinder som kan kännas svårlösliga. Det kan handla om allt från att man inte kan skaffa barn tillsammans till att man verkar glida ifrån varandra. För att båda parterna ska känna sig älskade av varandra krävs det oftast såväl finess som kreativitet, särskilt när det gått många år. Att hamna i slentrian kan vara ett av de vanligaste problemen som par möter. Då kan det vara extremt hjälpsamt att träffa en terapeut som ger er nya inblickar och idéer.

En eller två terapeuter

Hur parrådgivning i Sollentuna är upplagt varierar mycket beroende på vilken klinik ni vänder er till. En del mottagningar styr upp samtal med en terapeut. Andra mottagningar har istället två stycken terapeuter som var och en kan fokusera på de två parterna. Detta kan ofta vara fördelaktigt då terapeuterna kan analysera varsin partner och tillsammans hjälpa er båda med hur ni ska underlätta kommunikation och förståelse. Under parrådgivning i Sollentuna kan ni få hjälp med såväl konfliktlösning som acceptans av varandra. För ni är ju trots allt två olika individer med olika drömmar och mål. Man kan ha en lyckad och lycklig relation trots att ni inte strävar mot exakt samma mål i livet. För att hitta er närmsta parrådgivning i Sollentuna kan ni enkelt söka på internet. Kommunen brukar även tillhandahålla familjeterapi till lågt pris.