Via Elavtaldirekt kan privatpersoner jämföra elbolag, lära sig mer om elmarknaden och läsa recensioner av de större elbolagen i Sverige. En portal som ger information – och lägre elpris.

Elavtaldirekt – Kortfakta

Elavtaldirekt drivs av företaget Evide Group AB. Målet med hemsidan är att guida och hjälpa konsumenter att ”jämföra elavtal och elpriser”. Detta på ett enkelt och pedagogiskt sätt via artiklar, recensioner och tabeller.

Lär dig mer – Artiklar om ämnet

Många betalar sin faktura till elbolaget utan att veta vad de egentligen betalar för. Med flera pedagogiskt uppbyggda artiklar hjälper Elavtaldirekt sina besökare att förstå fakturan bättre. Här finns exempelvis artiklar om:

  • Fast eller rörligt elpris?
  • Hur beräknas elförbrukning?
  • Vad är grön el?
  • Vilket är det billigaste elavtalet?
  • Finns det studentrabatt på elavtal?

Via menyn nås dessa artiklar och framförallt under knappen ”Övrigt”.

Läs på – Recensioner om elbolag

De flesta utgår från att det enbart är pris som skiljer mellan de olika bolagen. En del är även medveten om miljöperspektivet och väljer bolag som bara levererar miljömärkt el. Men vad mer finns att jämföra? Vad skiljer de olika bolagen åt? Elavtaldirekt har publicerat recensioner om flera av de större elbolagen i Sverige. Recensioner som ger en god överblick över bolaget primära fördelar och vilken inriktning de har på sin verksamhet. Det är även i dessa som de olika välkomsterbjudandena presenteras.

Läs om andra – Presentation av tjänster

Elavtaldirekt är knappast den enda webbportalen som bidrar med kunskap och jämförelser. De olika portalerna har lite olika profil och för att ställa Elavtaldirekt i en kontext presenteras även ett par andra portaler och tjänster.

Ett exempel är Elpriskollen. En hemsida som drivs av Energimarknadsinspektionen. Dessa har inget vinstsyfte och ska alltså inte tjäna pengar på den information som presenteras. Istället är det kundnyttan som ligger i fokus. Målet är helt enkelt att skapa en större medvetenhet i samhället kring elbolag, elavtal och vad man som konsument bör tänka på.

Läs guider – hitta rätt

Guiderna på Elavtaldirekt visar hur specifika grupper lättare kan hitta rätt elbolag. Ett exempel är guiden ”Student elavtal” som därmed presenterar och jämför elbolagens rabatter för studenter. En del bolag har dessa rabatter för att locka till sig nya kunder på bostadsmarknaden. Andra har ”samma låga pris” för alla kunder.