Bredband kommer i olika former och kan se olika ut, och vilket som är det bästa beror självklart på ens personliga behov. För många kan det dock verka krångligt att jämföra mellan olika aktörer och på ett bra sätt kunna avgöra vilket som är det bästa priset. För att göra det enklare finns en del tips på hur man kan tänka för att välja sitt billigaste bredband. Framför allt är det användningen som avgör vilket typ av bredband man ska titta efter, men man bör också hålla utkik efter rabatter. Boendeformen kan också innebära vissa begränsningar och göra att man bara kan välja en specifik operatör eller bredbandstyp.

Hitta det billigaste bredbandet som passar familjen bäst

Det första man bör göra då man vill jämföra flera olika bredband är att fundera över sin och sitt hushålls internetanvändning. Ett bredband som har snabbhastighetsinternet kanske inte är ett särskilt bra val för en familj bara använder internet för att söka efter information. Några av de vanligaste hastigheterna som erbjuds är:

  • 2–10 Mbit/s: Funkar bra för enklare internetanvändning
  • 10–60 Mbit/s: Funkar bra för daglig användning och att streama film. Över 40 är att rekommendera för större familjer.
  • 60–100 Mbit/s: Snabbt och bra för större hushåll och de som arbetar hemifrån och enkelt vill kunna ladda ner stora filer.

Om man tittar mycket på teve finns ofta paketpriset där kanaler ingår. När man fått klarhet i vad man egentligen planerar att använda sin internetuppkoppling till blir det enklare att göra ett informerat val av bredbandsoperatör.

Håll koll på erbjudanden för att hitta Sveriges billigaste bredband

En annan smart sak då man letar efter det billigaste bredbandet är att hålla utkik efter rabatter och erbjudanden. Ibland finns populära bredband tillgängliga till låga priser under en begränsad tid. Genom att hålla koll och göra en ordentlig genomsökning innan man väljer sitt bredband ökar man chansen att priset blir det absolut lägsta.

Boendet kan påverka valet

Det finns en mängd olika sorters bredband, exempelvis fiber, kabel-tv och mobilt bredband. Vilken sort man väljer kan vara en smaksak, men vissa hushåll har inte tillgång till fiber och behöver därför hitta en annan lösning. Boendet kan också vara avgörande eftersom det ibland endast går att använda sig av en enda bredbandsoperatör. Genom att ha koll på detta i förväg gör man det enklare för sig.