Att anlita en städfirma är ett bekvämt sätt att själv slippa ta hand om flyttstädningen innan man äntligen kan flytta till sitt nya boende. I en liten stad kanske det finns två eller tre företag som erbjuder denna tjänst, och då är det ju inte så svårt att välja. Men i Stockholm finns mängder av städföretag som gärna utför din flyttstädning och valet blir därmed direkt svårare. Här får du några råd om vad du ska tänka på.

Innan du börjar jämföra firmor bör du höra runt med dina bekanta om de kan rekommendera en firma. I slutändan handlar det ju ändå om att städfirman ska hålla vad de lovar. Om dina vänner och bekanta testat ett företag och är nöjda så väger ju det tungt för att du också ska anlita dem. Lägg ut en förfrågan på  sociala medier så får du säkerligen snabbt tips och svar från andra.

Så lyckas du hitta bästa flyttstädningen i Stockholm

Garanti

En andra viktig sak att titta på att det ska ingå garanti för flyttstädningen. Om städningen inte uppfyller dina förväntningar så ska det gå att kunna klaga. Garantin brukar innebära att man inom ett visst antal dagar ska ha framfört sina åsikter och att städfirman då kommer ut och åtgärdar det du påpekat.

Kolla med hyresvärden

Du kan också kolla med din bostadsvärd om de har något avtal med en viss städfirma. Då behöver du aldrig vara orolig för att det inte blir ordentligt gjort. Klagar nästa hyresgäst på städningen så gör personen detta till det värden som i sin tur åtgärdar problemet. Du behöver alltså då bara tänka på att beställa städtjänsten och sedan betala fakturan när den kommer.

Priset inte avgörande

Många börjar att jämföra priset på olika städfirmor. Men det är inte att rekommendera. Priset ska självklart vara något man tar hänsyn till men det ska inte vara det avgörande. Jämför istället allt som ingår i priset och vad du får för dina pengar.

Kom ihåg RUT-avdraget

Det sista, men dock så viktiga steget, är att använda sig av det idag så populära RUT-avdraget. Det ger dig framförallt två fördelar med att utnyttja detta avdrag. För det första blir priset det halva, vilket självklart är viktigt när man behöver pengar till det nya boendet. För det andra ger det en garanti för att företaget registrerar sig hos skatteverket, det gör att svartjobb enklare förhindras.