Undrar du hur man enklast väljer en riktigt bra fastighetsmäklare? Faktum är att det är lika enkelt att hitta en grym mäklare i Ängelholm som att göra detsamma i Malmö eller Göteborg. Det handlar helt enkelt om att ha ett visst mått av personkännedom. Även kemin mellan dig och mäklaren är förstås viktig för er förmåga att arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål.

Känner du dig osäker på om en viss mäklare är den rätta för dig? Testa då att ställa frågorna nedan och känn in de svar som du får!

Ställ dessa frågor till din mäklare i Ängelholm

Du vill ställa din fastighetsmäklare mot väggen för att kunna sålla agnarna från vetet. För att göra detta kan du med fördel ställa dessa frågor till din mäklare i Ängelholm:

  • Hur lång erfarenhet har du av fastighetsbranschen? Du vill förmodligen helst ta hjälp av en fastighetsmäklare som har lite längre erfarenhet. Även om denne kanske inte har flera årtionden under bältet bör du kanske inte välja en mäklare med blott ett eller ett par års erfarenhet.

  • Hur länge har du bott i området? Detta är en annan bra fråga att ställa. Du vill ju trots allt anlita en mäklare i Ängelholm som själv bor eller har bott i staden med omnejd. En fastighetsmäklare med god lokalkännedom är nämligen ofta till större hjälp än en som inte känner till området lika väl.

  • Har du ett team eller jobbar du själv? Många fastighetsmäklare som arbetar ensamma är väldigt bra på det de gör. Men det finns ett visst värde i att samarbeta med en mäklare som är uppbackad av ett helt team. Det gör nämligen att fastighetsmäklaren kan vara mer tillgänglig och svara fortare på dina förfrågningar.

  • Hur ser ditt schema ut? Anlita gärna en mäklare i Ängelholm som arbetar med mäkleriet på heltid. Om så inte är fallet vill du kunna veta när mäklaren är tillgänglig. Jobbar han eller hon bara när du själv inte är tillgänglig kan detta potentiellt sett vara ett problem.

När du sedan har hittat den perfekta fastighetsmäklaren för dig bör du slå till och inleda ert samarbete!