Så väljer du rätt företagslarm

En del företag drar sig från att investera i företagslarm av anledningen att det är dyrt. Men faktum är att utan ett företagslarm är vare sig lokalen eller personalen skyddad. Med ett bra larm rycker säkerhetspersonal ut direkt vid larm. Dessutom hjälper larmdekaler till att skrämma bort eventuella tjuvar. Vissa verksamheter är såklart mer utsatta än andra, exempelvis juvelerare, elektronikbutiker och liknande. Men hur ska man tänka när man väljer ut sitt företagslarm, det finns ju många olika varianter på marknaden?

Ett av de bästa sätten att hitta rätt typ av företagslarm till er verksamhet är genom att kontakta ett par olika larmbolag för att rådfråga om deras lösningar. Stora aktörer inom företagslarm är bland annat:

  • Securitas
  • Sector Alarm
  • Svenska Alarm
  • Verisure

Dessa aktörer har ofta fler lösningar som kan vara passande för olika verksamheter. Om hela din personal ska kunna använda företagslarmet är det kanske viktigt att användarvänligheten är på topp. Många av dagens larm är avancerade men kopplas enkelt ihop med mobilen via en app. Detta möjliggör enklare användning eftersom du via mobilen kan få notiser. Till exempel kan du få en notis skickad till dig när din personal larmat butiken vid dagens slut. Något som är viktigt att kontrollera när du väljer säkerhetsföretag är om larmet är kopplat till en larmcentral. Fri utryckning är sådant som är bra när du har ett larm.

Säkerställ företagets trovärdighet när du köper företagslarm

Innan du bestämmer dig för vilken aktör du ska handla ditt företagslarm ifrån är det viktigt att säkerställa att företaget är pålitligt. Detta kan du göra genom att dubbelkolla att företaget är certifierat. Fördelen med de större aktörerna är att de ofta erbjuder flera olika lösningar, bland annat för såväl mindre som större företag. Alla verksamheter har olika behov, detta gäller även vid val av företagslarm. Ett mindre företag kanske endast har behov för en eller några få övervakningskameror, medan större verksamheter behöver fler produkter för att säkerställa tryggheten över hela lokalen. Då kan det behövas både övervakningskameror och även rörelsedetektorer eller magnetkontakter. Dessa utlöser larmet om exempelvis en dörr skulle brytas upp.