Det finns fler leverantörer av el att välja mellan än enbart de stora drakarna på marknaden. Faktum är att det idag finns många mindre aktörer på vår svenska elmarknad. En av dessa är Stockholms Elbolag, en uppstickare som inte producerar egen el och inte är intresserade av höga elpriser.

Till skillnad från de andra girigbukarna på marknaden försöker Stockholms Elbolag se till sina kunders bästa. De vill tillhandahålla den billigaste möjliga elen till dig som konsument. För eftersom de inte har något eget elnät är de inte heller intresserade av att se elnätspriserna skena. Deras verksamhet bygger istället på kundlojalitet och att du som kund gör ett aktivt val av elleverantör.

Det kan såklart finnas flera olika anledningar till att få svenskar väljer att byta elleverantör. Tyvärr handlar det dock allt som oftast om att man är obenägen att göra en förändring. Men det finns också en stor risk med att bara rulla vidare i samma gamla hjulspår – se bara på det skenande elpriset! Även om de gamla elbolagen inte har full makt att trycka ner priset kan de säkerligen göra mer än vad de gör idag på den fronten.

Stockholms Elbolag är en uppstickare på elmarknaden

Det kan vara skrämmande att ge sig ut på elmarknaden i jakt på en ny leverantör. Av gammal vana har majoriteten av alla svenskar aldrig aktivt valt ett elbolag. Istället köper de allra flesta fortfarande sin el från någon av de leverantörer som har funnits med i bilden sedan urminnes tider. Tyvärr skor sig de stora elbolagen på detta invanda beteende och tar ofta ut närmast hutlösa priser på el.

Därför finns det all anledning att kolla runt lite grann och att hålla upp ögonen. Sannolikheten är nämligen stor att du kan hitta en leverantör som bättre passar ditt behov och dina intressen. Detta alldeles oavsett om du vill ha den billigaste elen på marknaden, köpa 100 % förnybar energi, få tillgång till innovativa digitala lösningar eller något helt annat. Stockholms Elbolag vilar på följande ledord:

  • Långsiktighet
  • Trygghet
  • Prisvärdhet

Så om du vill ha en prisvärd, trygg och långsiktig leverantör av el att luta dig mot bör du med andra ord överväga att välja dem!