Tandläkare i Norrköping

Det är viktigt att besöka tandläkare i Norrköping regelbundet, även om det kostar pengar. Om du låter det gå alldeles för lång tid mellan besöken kan det tyvärr ofta bli ännu dyrare. En dag kan du vakna med tandvärken från helvetet. Då kommer du inte kunna vänta utan istället behöva en akuttid. Det kan med andra ord bli otroligt dyrt. Ett annat alternativ är att investera i en försäkring som gör att du blir kallad med jämna mellanrum istället. Då kan du känna dig trygg med att dina tänder är i gott skick samt att övriga munhälsan ser bra ut. I Norrköping finns olika kliniker att välja bland, både större som Folktandvården samt mindre privatägda kliniker.

Farligt med infekterat tandkött

De flesta vet att man kan få hål i tänderna om man slarvar med sin tandhygien. Men visste du att du kan få långt värre komplikationer om du råkar få infektioner i tandköttet? Förutom att ett infekterat tandkött kan resultera i tandlossning, kan det även ge svåra och allvarliga sjukdomar. Bland annat hjärt-kärlsjukdomar, luftvägssjukdomar samt demens.

Bra tips från tandläkaren

När du kontaktar din tandläkare i Norrköping kan du få rådgivning om hur du bäst tar hand om såväl tänder som tandkött. Förutom borstning är det viktigt att även tänka över vad du äter. Den som äter mycket socker riskerar att få mer problem med tänderna än den som äter mindre. Bland annat är läsk, godis och citrusfrukter inte särskilt bra för tänderna. Förutom kosten är det såklart viktigt att du alltid borstar tänderna en gång på morgonen och en gång på kvällen. Använd helst en eltandborste eftersom den sortens borste är mer effektiv och tar bort smuts som sitter hårdare. Förutom tandborstning bör du få in rutin av att använda tandtråd en gång per dag. Undvik även att röka samt snusa, då detta är farligt och dåligt för tänderna och tandköttet. Om du är noggrann med att borsta tänderna, använda tandtråd och ha en bra kost kommer du förmodligen inte få några större problem med tänderna genom livet. Boka tid hos din närmsta tandläkare i Norrköping redan idag och få reda på hur just din munhälsa ser ut.