Den som drömmer om ett fylligt och väldoftande skägg är i gott sällskap. Allt fler väljer att låta skägget växa och utgöra grunden för en andra frisyr. Ett långt skägg såväl som ett kort, behöver dock tas om hand för att det inte skall bli spretigt och yvigt. Har man struntat i att ta hand om skägget i några dagar kan en annars nykter uppsyn förvandlas till någonting vildvuxet och härjat. Skäggolja hör till de produkter som ofta förespråkas av barberare såväl som av modeintresserade. Skäggoljan har några olika funktioner och gör stor skillnad!

Varför skäggolja?

Det finns några olika argument för att man skall använda skäggolja i samband med tvätt och dusch. Å ena sidan återfuktar oljan skägget och gör att stråna blir mjuka och följsamma. Det innebär också att risken för att strån växer åt fel håll minskar. Detta är annars ett gissel för många av de som har ett prydligt skägg. Vidare håller oljan samman skägget. Bångstyriga skäggstrån fogas samman med övriga skägget till en helhet.

Sist men inte minst bör också nämnas att skägget får en härlig doft! I dagens utbud skäggolja finns ett flertal olika doftsättningar. Bland dofterna används bland annat:

  • Mörkt muscovadosocker
  • Sandelträ
  • Vetiver
  • Mint
  • Citrus
  • Bergamotte
  • Cederträ
  • Gran

Skäggvård

Att vårda sitt skägg handlar dock inte bara om att tillföra skäggolja efter att man rengjort kropp och hår. Man behöver kontinuerligt se efter sitt skägg för att det skall tillföra vad man önskar till utseendet. Att raka sina skäggkonturer är viktigt för att nå en så jämn och tydlig kant som möjligt. Det är lätt att man rakar för lite eller för mycket. Känner man sig osäker kan man med fördel gå till en barberare för hjälp med detta. Väl hemma kan man tillsätta den skäggolja och de produkter man önskar för ett fulländat resultat.

Via denna sida kan du finna allt som rör skäggolja och skäggvård. Såväl redskap i form av hyvlar som sakborstar, tvål och borste. Skäggvård har blivit en hel bransch som under senare år fått betydligt större kundkrets i och med modet att bära skägg.