Badrummet är ett av de rum som vi i allra högst utsträckning renoverar. Faktum är att det sannolikt är vanligare med just badrumsrenovering i Stockholm än vad det är med köksrenovering. Det kan ha att göra med att rummet är mindre och därmed enklare och ofta billigare att renovera. Här delar vi dock med oss av våra mest värdefulla tips som hjälper dig att renovera badrummet på ett tids- och kostnadseffektivt sätt!

Att tänka på kring din kommande badrumsrenovering i Stockholm

När du anlitar ett företag att utföra din badrumsrenovering i Stockholm slipper du själv göra grovgörat. Men du behöver fortfarande planera en del inför renoveringen och veta hur ditt drömbadrum ska se ut. Det är också viktigt att du tänker på dessa tre saker:

  • Prioritera ventilationen. Alla badrum behöver ventileras för att inte fukten ska orsaka fuktskador. Därför är det viktigt att du prioriterar detta område. Se till så att fönstren i badrummet är tillräckligt stora och installera gärna en bra badrumsfläkt. När det kommer till fläkten bör du titta på såväl hur många kubikmeter luft fläkten kan cirkulera per minut samt hur pass tystgående den är.
  • Sätt in lite växter för liv och färg. När du lägger tid och pengar på en omfattande badrumsrenovering i Stockholm bör du ha växtligheten i åtanke. Du bör inte sätta in växter i badrummet i efterhand utan att ha en tydlig tanke kring det hela. Men om du planerar väl kan växter färgsätta det annars så sterila rummet på ett väldigt bra sätt. Sätt därför gärna upp en flytande hylla att förvara några trevliga växter på.
  • Välj rätt golvmaterial. Ett trägolv kan ge ett badrum en hel del karaktär, men det finns bättre val av golvmaterial till ett våtrum som detta. Det gäller förstås inte minst när det kommer till den rent praktiska biten. Se också till att välja ett golv av att material som är tillräckligt härdat så att du kan stå och gå på det varje dag. Några exempel på bra materialval är keramik, porslin och vinyl. Men fråga gärna din renoveringsfirma vilka material de kan rekommendera!