Drömmer du om att ha en egen pool hemma i din trädgård? Idag finns det många olika sorters pooltyper att välja mellan. Det som kan styra ditt val är markförhållanden, regler och så klart vad du har för budget. Det går att välja en nedgrävd poolanläggning så väl som en ovanjordspool som byggs direkt på marken. Det går även att välja en delvis nedgrävd pool. Om du vill att poolen ska grävas ner, så är det ett måste med markarbeten i Södermanland i form av grävning och dränering. Fundera även på om du vill ha en stenläggning runt poolen. Det fungerar även bra med trall.

Planera hur din pool ska se ut

Det du först ska bestämma kring din pool är så klart vad för typ av pool det bör vara. Pooler brukar komma i standardformen rektangulär, men det finns även andra former så som ovala pooler, runda pooler, åttkantiga pooler och så vidare. En annan sak att fundera på är storleken på poolen. Det innan du anlitar markarbeten i Södermanland för grävningen.  Det är bra att vara medveten om att det inte bara är poolen i sig som tar plats, utan även stenläggning eller trall som är vanligt att man lägger runt om. Därmed är det även bra om du funderar på var du ska placera den. Har du en stor trädgård är det ofta inga problem, då kan den stå i stort sett var som helst. Har du en mindre yta att använda så gäller det dock att vara noga med planeringen.

Anlägg din pool

När en pool anläggs så behövs det först en grund, som poolen ska stå på. Den kan gjutas i betong. En poolanläggning behöver även ytskikt så väl som tätskikt, för väggar och för golv. Det kan även vara idé med en pool liner, som är en plastduk som ofta används i pooler. Med markarbeten i Södermanland kan du få hjälp med att gräva gropen. Denna grop bör vara något större än stommen på poolen. I detta utrymme som blir ska man fylla i, samtidigt som poolen fylls med vatten. Det eftersom man vill ha ett mottryck. Det kan behövas en dränering i samband med att du gräver ut för din pool. Innan du börjar med att anlägga din pool kontrollera med kommunen om det behövs bygglov eller marklov för att få bygga den.